Tim Peeters is erkend psycholoog (KU Leuven) en erkend psychoanalytisc psychotherapeut (KU Leuven)
Hij heeft deze studies met verscheidene vakken uit psychiatrie, antropologie, geschiedenis en wijsbegeerte aangevuld .

Omdat ik professionalisme hoog in het vaandel draag, neem ik regelmatig deel aan bijscholingen en ben ik actief binnen verschillende studie- en intervisiegroepen. Daarbij gaat mijn interesse in het bijzonder uit naar psychotrauma, culturele en juridische aspecten binnen de verschillende psychologische disciplines en oorlogsslachtoffers.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (VVPT), de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NTVP), European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS), International Society of Psychology of Religion (IAPR), Vlaamse Verenigng voor Klinische Psychologen (VVKP), BAPS, BPC, Belgische federatie van Psychologen (BFP) en ben erkend psycholoog door de Belgische Psychologencommissie.

Naast psychotherapie geef ik ook regelmatig bijscholingen en lezingen omtrent psychotherapie, psychoanalyse, slaaptraing, trauma, therapie en oorlog, religie, rituelen, kunst en antropologie. Ik schrijf recensies en ben actief (geweest) binnen organisaties zoals o.a. de diensten Internationale Samenwerking en Tracing van het Rode Kruis – Vlaanderen en KVG.

Ik werk uitsluitend in mijn privépraktijk maar heb op aanvraag ook consultaties in Herent (GC Alpe) en in Heverlee (De Groeipraktijk). Daarnaast werk ik regelmatig samen met instellingen zoals Oostrem (Herent), Sociale Huizen (OCMW’s ), Wijkgezondheidscentra (Leuven en Antwerpen) MCH Leuven, CGG’s, Vormingplus, KU Leuven, VSPVU (Amsterdam) en scholen.